IMG_8423 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“Най-големият подарък за 6-ия рожден ден на „Чисти сърца“ бе красивата, неизразимо силна духовна радост, която внесоха в сърцата ни многото деца - гости от Пловдив, Куклен и Смолян, техни учители и родители, приятели и подкрепители на дейността ни.

Въведение Богородично е нашият двоен празник! Благодарни сме на Господ, че го имаме! Празнувахме рождения си ден  на 22 ноември, ден по-късно – в съботата, за да могат  да дойдат в неучебно време нашите гости.

 

Благодарим на игумения Анастасия от Кукленския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, която пристигна заедно  с децата и ръководителите им  от Неделното училище в Куклен и от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Олга Скобелева“ в Пловдив.

Видяхме резултатите на милосърдието и духовната грижа. Благодарим на завеждащ Културно-просветния отдел на Пловдивската света митрополия Недка Чолакова, която окуражи децата, че са в правия, верния път за живота им и за вярата.

Благодарим на гостите от Четвърто ОУ „Стою Шишков“ – деца и учители, с които връзките ни все повече укрепват, на гостите от Първо СОУ „Св. Св.  Кирил и Методий“, Второ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, на Неделното училище „Св. Николай Чудотворец“ и Неделното училище „Св. Неделя“, на Съюза на инвалидите в Смолян, с които разбрахме, че сме неразделни.

Благодарим от сърце на всички, които на 22 ноември прекрачиха прага на катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“ – нашия духовен и творчески дом, за да сме заедно и да почетем Въведение Богородично – Деня на християнското семейство и православната младеж. Най-вече благодарим на духовенството, което ни дава сили да вървим напред и да преодоляваме затрудненията – архиерейския наместник архимандрит Висарион, отец Димитър Михайлов от храм „Св. Висарион Смоленски“, отец Васил Маджаров от храм „Св. Николай Чудотворец“ и отец  Запрян Шиков от храм „Св. Неделя“. Отслуженият от тях водосвет с  благодарствени молитви и красиви песнопения караха присъстващите в храма да затаяваме дъх и дълго време след това да носим благодатната тръпка.

Благодарим на всички за цветята, почерпките, усмивките, радостта, готовността да продължим заедно да работим в полза на децата, вярата, Родопите. На родителите, които винаги ни подкрепят. На добрите хора, които участват в благотворителните акции на децата-доброволци и заедно радваме хората, изпаднали в нужда. Благодарим за полезните книги и други четива, за иконите, подарени от монахиня Анастасия и Недка Чолакова от митрополията, на Смолянския планетариум и на Историческия музей, които посрещнаха нашите гости като свои и ги запознаха с богатствата, които съхраняват, на заведение „Хавана“.

Благодарим на всички, с които се видяхме  като един светъл кръг от хора, готови да правят само добро. Слава на Бога!

 

IMG_8430 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8441 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8451 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8455 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8474 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8481 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8515 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8526 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8527 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8535 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8566 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8568 Всемирното Православие - ВМЕСТО РЕПОРТАЖ – БЛАГОДАРНОСТ ЗА ШЕСТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА „ЧИСТИ СЪРЦА“