30718_pomagalo_com_html_m6941b97b Всемирното Православие - ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ ЗА СПЕЦИАЛНОСТТА „ТЕОЛОГИЯ“  НА  ШУМЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТУВАЖАЕМИ КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ,

Кръстени ли сте в Православната църква? Проявявате ли интерес към въпросите на вярата?
Искате ли
да придобиете богословско образование  и богата култура, да поставите началото на усвояване на богослужението и църковното пеене, да научите нови езици?

Ако отговорът Ви е „да”, пред вас е открита възможността да кандидатствате за студенти в специалността „Теология“ (богословие) в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ .

                     

На 26 август (петък) ще бъде проведен допълнителен кандидатстудентски прием за специалността „Теология“ на Шуменския университет.

 ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СПЕЦИАЛНОСТТА ТЕОЛОГИЯ:

В рамките на специалността се осъществява учебна дейност по редица основни, специализиращи и допълнителни дисциплини. Студентите получават задълбочена теоретична и практическа  подготовка по следните основни дисциплини: Въведение иТълкуване на Стария и  Новия Завет,   Догматическо богословие, Литургика, Обща история на Църквата, Християнска етика, Апологетика,Църковно право,  Пастирско богословие,  Омилетика.  По време на своето обучение в бакалавърска степенстудентите имат възможност (по желание) да придобият и педагогическа правоспособност чрез изучаване на специален блок от педагогически, психологически и методически дисциплини. Обучението приключва с полагане на практико-приложен държавен изпит. Завършилите специалността получават професионална квалификация „теолог“. Придобилите педагогическа правоспособност получават и професионална квалификация  „учител по теология”.

                     Към шуменския храм „Свето Възнесение е обособена учебна аудиторияза студенти-теолози. Там се провеждат както редовни часове по дисциплината „Богослужение“, така и извънучебни занятия за усвояване на богослужебния ред и църковното пеене. В другия храм на гр. Шумен – „Свети Три Светители, се извършват всекидневни вечерни и утринни богослужения. Присъствието и участието на студентите-теолози в тях създава благоприятни условия за формирането им като добри църковни практици.

Документи на кандидат-студенти се приемат до 26.08.2016 г. (петък)

включително (без неделните дни) от 8.00 часа до 16.00 часав Университетския информационен център (Корпус 1) на Шуменския университет.Кандидат-студентите представят следните документи: оригинал и копие на лична карта и оригинал и копие на диплома за завършено средно образование.

Изпитът е двукомпонентен  – писмен (тест)  и устен. Оценките отдържавните зрелостни изпити, проведени в периода 2008–2016 г.,се признават за равностойни на резултатите от кандидатстудентски конкурсен изпит.

www.shu.bg  GSM: 0896613054

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

НАЧАЛНИЯТ ЧАС ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗПИТА НА 26 АВГУСТ Е 9,00 ЧАСА   В КОРПУС 1 НА ШУМЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ.