Частица от скалата на Преображение Господне се съхранява в бургаската църква “Св. Николай Чудотворец”

5200d12c8168a_large Всемирното Православие - БУРГАЗЛИИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ГОСПОДНЯ СВЕТИНЯ Бургазлии се поклониха пред частица от скалата на Преображение Господне. Тя бе изнесена за поклонение в деня, в който честваме тайнственото преобразяване на Господ Иисус Христос. Светинята е донесена от планината Тавор, където според Свещеното Предание Божият Син се е преобразил на част от своите апостоли.

 

Преди 3 години предстоятелят на храма отец Емилиян отива на поклонение в Йерусалим. Там от един  женски манастир свещеникът взима частичката от свещената скала и я носи в България за благословение на вярващите. От тогава до днес всяка година на празника светинята се изважда за поклонение на миряните.

Съхранява се в църквата “Св. Николай” в бургаския комплекс “Меден Рудник”.

Вчера за радост на християните Божият дом се сдоби и с двуметров кръст. Той е разположен върху купола  на Църквата на 22 метра височина. Кръстът е подарък  от бургазлии, пожелали да останат анонимни дарители, обясни отец Емилиян. Светинята е изработена за около 2 месеца. Инициативата за изграждането й е на Църковното настоятелство и на самите дарители.

Продължава и набирането на средства за доизграждането на Божия дом. Днес във все още незавършения храм бургазлии дойдоха да се поклонят за празника и да се помолят за здраве, благоденствие и спасение.

 

CAM00985 Всемирното Православие - БУРГАЗЛИИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ГОСПОДНЯ СВЕТИНЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAM00991 Всемирното Православие - БУРГАЗЛИИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ГОСПОДНЯ СВЕТИНЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAM00986 Всемирното Православие - БУРГАЗЛИИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ГОСПОДНЯ СВЕТИНЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAM00988 Всемирното Православие - БУРГАЗЛИИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ГОСПОДНЯ СВЕТИНЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAM00993 Всемирното Православие - БУРГАЗЛИИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ГОСПОДНЯ СВЕТИНЯ