Да помогнем

„Който не се грижи за ближния, той и сам не може да се спаси”  

 

Св. Йоан Златоуст

mon_ksenia Да помогнем на ближния си Монахиня Ксения, която страда от алергична астма, благодари от сърце на всички, които с даренията си й помогнаха да събере нужната сума за закупуване на специалния апарат на "Цептер" за прочистване на въздуха.

mon_ksenia Да помогнем на ближния сиМонахиня Ксения страда от алергична астма и се нуждае от специален апарат за прочистване на въздуха. Апаратът е на "Цептер" и има 5 вида филтъра срещу пет вида замърсители, най-важните от които в случая са срещу полени и химикали. Астмата й е алергична и не се знае кога може да се прояви.

Yordanka Jambol

Скъпи читатели,

в редакцията на сайта „Всемирното православие“ получихме имейл с молба за помощ. Оставяме писмото с обръщение на „ти“, както го е написала Йорданка. Желанието ни е да подадем ръка на това смело момиче за спечелване на тази особено важна битка в живота ѝ! Благородната кауза стартира в дните на Светлата Четиридесетница. Просим Божието благословение за нашия общ успех.

1437143517_depositphotos_7765170_s800 Да помогнем на ближния сиСкъпи читатели, обещахме Ви, че апелът „Да помогнем по християнски!“, както и предишните кампании на сайта „Всемирното православие“ ще завършим с отчет за стореното добро!

Бог благослови това благородно дело! Сърдечна благодарност за готовността да се отзовете на призива.

Най-добре за това свидетелстват думите на самата г-жа Роза Ценкова:

20181219032828_98A1414 Да помогнем на ближния сиЕкспозицията показва най-добрите произведения на ученици от Синодалния  национален конкурс „Възкресение Христово“.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“. 

Инициативата, която се организира за втора поредна година, е част от кампанията на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия за събиране на средства за онкоболните деца и техните семейства, лекуващи се в Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре