Българите зад Граница

DSC_2901 Българите зад ГраницаНегово Светейшество Българският патриарх Неофит прие представители на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ), които имат за цел да пазят националната идентичност и да обединява българите, живеещи зад граница. Асоциацията обединява училища за преподаване на български език, литература, история и география за нашите сънародници на шест континента.

1328128758_7_xm Българите зад Граница

Двете габровки обсъждат културното сътрудничество между България и Бразилия и побратимяването на гр.Габрово и гр.Салвадор

На 30 януари в град Камасари на бразилския щат Баия се срещнаха две известни българки с габровски корени – Президентът на Бразилия Дилма Русеф и Надежда Савова, основателката на първата "Хлебна къща” и председател на "Международния Съвет на Самодейните Средища" - мрежа от културни центрове в над 50 страни по света.

2012-01-28-1.jpg_1496409312 Българите зад Граница

Скъпи сънародници, братя и сестри!

Ръководството на Болградския район, Духовенството и жителите на града и региона, българската общност в Украйна се обръщат към всеки неравнодушен заедно да възродим от пепелта Болградската катедрала „Свето Преображение Господне” . Сметките, на които можете да изпратите Вашите дарения:

София /КРОСС/  13% от пълнолетните българи у нас заявяват, че биха предпочели да живеят и работят в чужбина. Това показват данните от последното национално представително проучване на ББСС "Галъп интернешънъл" по поръчка на вестник 
Източник: Информационна агенция КРОСС

Константийски епископ Антоний, викарий на Западно и Средноевропейски митрополит Симеон, пред  Агенция “Фокус”

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре