prazniklovech11051434-1 Всемирното Православие - НОВИЯТ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ НА ЛОВЕЧ ОТВАРЯ ВРАТИ НА 25 ОКТОМВРИ, СЪБОТАНа 25 октомври ще бъде извършено освещаването на приземния храм на катедралата. Този храм се намира в приземния етаж на новостроящата се катедрала на града „Св. Кирил и Методий”. Празникът ще започне с отслужването на Велика вечерня от 17:00 ч. на 24 октомври, петък.

На 25 октомври от 7:00 ч. ще започне празничната утреня, от 8:00 ч. - освещаването на храма и от 9:00-9:30 ч. - първата Света Литургия в новоосветения храм. В богослужбата на Високопреосвещения Ловчански митрополит Гавриил ще съслужат Старозагорският митрополит Галактион, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и Неврокопският митрополит Серафим, Величкият епископ Сионий, Браницкият епископ Григорий и свещенство.

Гости на празника от Руската православна църква ще бъдат Борисополският и Броварски митрополит Антоний, управляващ делата на Украинската православна църква – Московска патриаршия и ректор на Киевската духовна академия и семинария, и Воронежки и Лискински митрополит Сергий.


Сн.: http://lovechtoday.eu