Miracles_Most_Holy_Theotokos Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ  КНИГАТА „ЯВЯВАНИЯ И ЧУДЕСА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА" Излезе от печат първата книга от поредицата Ти си Бог, Който прави чудеса" на Ловчанска света митрополия. Сборникът, който носи заглавието Явявания и чудеса на Пресвета Богородица", е съставен от братството на манастира Св. Дух" - Оропос, Гърция. Книгата е пронизана от благоговейно чувство на благодарност и любов към Божията Майка, чиито чудеса са неизброими като небесните звезди.

Разказите за чудесата на Пресвета Богородица, само малка част от които са събрани в тази книга, имат различни източници. Ние ги представяме обработени и обогатени с географски и исторически данни, без да променяме тяхната същност. Източниците са посочени в края на книгата по азбучен ред.

Изданието се осъществява за първи път в България, когато отново в Ловчанска епархия, с благословението и по инициативата на Ловчанския митрополит Гавриил, на 25 май 2019 г. пристигна Боянската чудотворна икона на Пресвета Богородица. Затова и първите страници на настоящия цветослов от чудеса на Всесветата Дева са посветени на този Неин чудотворен образ, прославил се с множество изцеления в наши дни.

Благодарим на схиархимандрит Тимотей (Саккас), игумена на манастира „Св. Дух“ – Оропос, Гърция, който притежава авторските права върху книгата, за разрешението за нейното издание в България.

Вярваме, че настоящият сборник ще послужи, в сърцата на православните християни в България да се разгори още по-голяма почит, благоговение и сърдечна любов към Тази, Която не престава да се моли за нас и да ни пази под Своя покров, Която е песен на херувимите и хвала на ангелите.