Video материали

c7b2fe45c7f3835f765648715f429b36 Video материали244510.b Video материалиНа остров Корфу се проведе всенародно литийно шествие с мощите на св. Спиридон Тримитунтски. В него взеха участие голямо множество хора, не само жители на Корфу, но и поклонници от други райони на Гърция и от чужбина.

Както съобщава Православие.Ru, вярващите са преминали през старата част на град Керкира. Мощите на светеца се намирали във вертикално положение в специално приготвена кристална рака. Литийното шествие било възглавено от духовенството на острова в съпровод на много филхармонични оркестри, включително известния оркестър „Свети Спиридон“.

thumb_274x196_229 Video материалиНа 6 април 2013 г., когато Българската православна църква почита Успението на св. Методий Славянобългарски и във връзка с решение на Св. Синод, за тържествено отбелязване 1150-годишнината от Великоморавската мисия на Светите братя /863 г./, бе отслужена Архиерейска света Литургия в храм "Св. Седмочисленици" от преосвещените епископи:

Момент от работата на Събора

С огромна душевна радост премина първото участие на делегатите от БПЦО „Св. вмчк Георги Победоносец” от гр. Орландо, Флорида, като пълноправен член в 36-ия годишен събор на епархията на САЩ, Канада и Австралия. Още с пристигането си делегатите от най-новата енория на епархията Иван Стоянов и Атанас Мегеров взеха участие в утринната архиерейска богослужба, оглавена от Негово Високопреосвещенство Йосиф, митрополит на САЩ, Канада и Австралия.

 

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре