България-новинарски блог-теология

 (Из Синайския патерик, за помислите)

 kskdDnF-8o5sUfDZFySGxMu2YS9r1F-53Jr3OUbgGW724nR7AZ1q1Cg0PV94gqHdYRwJ6tPsf3Xi9H7YJhaqS9eZfCcPPtoYGQ7HIhpkKZpwKH9nJz0 Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теология1LzZN4f6vLaiXPvO6PqU0ZzIV87eFgGADWUw8zAMuTt19ZRoLeAbveIEDPkcBM3YB7_OmHiz3S-C7kgaTMCRMtS-BPcqTOQItDwJO22VdZyBrITm5bk Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теологияИма изкушения, които ни влекат към грях. Тези изкушения не могат да произлизат от Бога; Той е свят, праведен и всеки грях Му е противен. Всички те произлизат от плътта, от света и от дявола.

14_filotheou Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теологияМанастирътФилотей (гр. «Ιερά Μονή Φιλοθέου»), 12-ти в атонската йерархия, е посветен на Благовещението на Пресвета Богородица.  Разположен е в югоизточната част на Света Гора Атон.
Според преданието „Филотей бил основан през втората половина на Х век от сподвижника и ученика на преподобни Атанасий Атонски, свети монах Филотей. Манастирът бил наречен в негова чест.

mitr_ioanikii Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теологияДатата 15 септември всяка година е велик ден, ден славен за учениците. Прекрачвайки прага на училището, те ще седнат на чиновете си, за да получат знания, да се просветят, възпитат и обогатят. Всичко това им дава шанс за утрешния по-сигурен и по-спокоен ден.

images?q=tbn:ANd9GcSOvNsyOFdZhMVOltyaLAmEo-LPa49XRgg94Q&usqp=CAU Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теология„Скръбта, която ви мъчи, е вашият кръст, който ви е дал нашият Господ Иисус Христос, за да може да Му станете подражатели и да не бъдете чужди на Неговата любов. Защото този, който искрено Го обича, върви подире Му не само на планината Тавор, където се разкрила славата на Неговото Божество, но го следва и на Голгота, при разпятието.


8E3ECFD013547D5F57B617D3B8DACF56 Всемирното Православие - Статии-новинарски-блок-теологияТая Девица – Девицата (думата е членувана, т.е. знайната по Божие предведение от създание на света), за която е пророкувал Исайя, е Пресвета Дева Мария, дъщерята на праведните Йоаким и Анна. По баща тя произлизала от царския – Давидовия род, а по майка – от Аароновия – свещенически род.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре