Старозагорска Епархия

Така ще изглежда строящият се храм

Навършват се 200 години от кончината му; Васил Левски е носил неговото духовно име

Светите мощи на небесния покровител на Стара Загора, Свети Игнатий Старозагорски, ще бъдат тържествено посрещнати днес в новостроящия се храм, носещ неговото име в квартал Самара в Стара Загора, където ще се отслужи молебен и водосвет.

Вместо визитка:

Д-р Данаил Даков е роден в Казанлък преди 64 години. Завършил е Първа гимназия в родния си град, а след това и медицина в столичната Медицинска академия. 

Преизпълнени с духовна радост, съобщаваме, че по Божията блага воля и благодарение благословението на Св. Синод на БПЦ, Старозагорската епархийска църква и в частност престолния ни град Стара Загора ще има възможността да посрещне в своите предели частица от светите мощи...

 

Read more: БПЦ - Българска Патриаршия

Чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовска от гр. Ананиев, Украйна бяха посрещнати в храм „Св. Николай Чудотворец“, намиращ се на територията на Старозагорския затвор. Пред светините освен лишените от свобода се поклониха и служителите на затвора.

Малката света обител трябва да бъде издигната в местността „Голяма черква“ край чирпанското с. Стоян Заимово. Там преди време местният овчар дядо Иван Желев попада на останките на олтар на средновековен храм. За да отбележат святото място, инициативни люде издигат там православен кръст.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре