Старозагорска Епархия

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741918dcdbd882d19cfcfc8e51eafe5dad0 Всемирното Православие - Старозагорска епархияТака ще изглежда строящият се храм

Навършват се 200 години от кончината му; Васил Левски е носил неговото духовно име

Светите мощи на небесния покровител на Стара Загора, Свети Игнатий Старозагорски, ще бъдат тържествено посрещнати днес в новостроящия се храм, носещ неговото име в квартал Самара в Стара Загора, където ще се отслужи молебен и водосвет.

Dakov Всемирното Православие - Старозагорска епархия

Вместо визитка:

Д-р Данаил Даков е роден в Казанлък преди 64 години. Завършил е Първа гимназия в родния си град, а след това и медицина в столичната Медицинска академия. 

Преизпълнени с духовна радост, съобщаваме, че по Божията блага воля и благодарение благословението на Св. Синод на БПЦ, Старозагорската епархийска църква и в частност престолния ни град Стара Загора ще има възможността да посрещне в своите предели частица от светите мощи...

 

Read more: БПЦ - Българска Патриаршия

 Sv-Ignatii Всемирното Православие - Старозагорска епархияНа 8 октомври 2023 г. се навършват 209 години от кончината на преподобномъченик Игнатий Старозагорски – небесният покровител на Стара Загора. Мощите му (неговата глава) се пазят в руския манастир „Св. вмчк Панталеймон“ на Света Гора Атон.

IMG_9100_1-1280x640 Всемирното Православие - Старозагорска епархияЧудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовска от гр. Ананиев, Украйна бяха посрещнати в храм „Св. Николай Чудотворец“, намиращ се на територията на Старозагорския затвор. Пред светините освен лишените от свобода се поклониха и служителите на затвора.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре