p1180584 Всемирното Православие - Йеромонах Йоаким  (Александров) 

 

 

 

 

Драги  читатели на сайта „Всемирното православие”,

позволите ни да Ви  един от нашите автори – о. Йоаким!

 

Йеромонах Йоаким  (Александров) е на 34 г. Роден е през 1976 г. в гр. Свищов. Подстриган в монашество през 1995 г. в Къпиновския манастир „Св. Никола”. През 1999 г. завършва ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, специалност „Теология”.  Сега е председател на храм „Св. Троица” – В. Търново.

 По монашески скромен, отец Йоаким смята,  че това е достатъчно като биография. Мечтае по време на вечерните и неделните служби храмът да е пълен с повече миряни. От  2008 г.  в храм „Св. Троица” гр. В. Търново той провежда всекидневно вечерно богослужение  с  неизменната подкрепа на студенти – богослови от ВТУ„Св. св. Кирил и Методий”. „На тях и на студентите – бесарабски  българи, благодаря. Нека да четат, слушат и изпълняват Словото Божие. Нека Бог да умножава духовните им успехи!”.

 

Желанието му е: „Словото Христово да се вселява у вас изобилно с всяка премъдрост; учете се и се вразумявайте един други с псалми, славословия и духовни песни, като с благодарност възпявате Господа в сърцата си” .( Колосяни 3:16)

С отец Йоаким можете да се срещнете всяка вечер от 18.00 ч.в храм „Св. Троица”– гр. В. Търново, ул. Димитър Найденов №1.

Изпраща ни и проповядва: „Спазвайте думите: „Бъдете будни и се молете, за да не паднете в изкушение: духът е бодър, а плътта е немощна” Марко 14:38.

 

Банковата сметка, в случай че някой реши да дари помощ на храма:

IBAN: BG 89STSA93000015713749

BIC: STSABGSF

Банка ДСК – клон В. Търново