Наркозависимост

%D0%92-%D0%94%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80-2010-%D0%B3%D0%BE%D0%B4 Наркозависимост

На 15.01.2024 г. се изпълват 3 г. от блажената кончина на мон. Валентина (Друмева), игумения на Девически манастир „Въведение Богородично“, гр. Калофер. Тя беше един от истинските будители на нашето смутно време, в което като светилник насочваше душите към Бога и ги водеше с Неговото благословение по пътя към Вечния Живот, за да се изпълнят евангелските думи:

„Вие сте светлината на света. Не може се укри град, който стои навръх планина.

1arh-1 НаркозависимостПрез 1986 г., когато бях на Света Гора, пет-шест младежи посетиха манастира и ни казаха, че са дошли да търсят различни треви, които съдържат наркотични вещества, не знам какви точно. Онази вечер ние бяхме на бдение, чествахме празника на св. апостол Андрей. Говорихме на младежите с много любов, сложихме им да се нахранят, никой не им се скара за нещата, които говориха, и вечерта им казахме – елате на бдението!

d95b5335 Наркозависимост

Преподобни Серафим Вирицки Чудотворец (1866 - 1949)

ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ НАРКОМАНИЯ

Както по време на земния си живот светият отец Серафим имал особена благодат от Бога да изцелява пристрастили се към спиртни напитки, така и сега помага на мнозина да се изцелят от този тежък недъг. На гроба му идват главно жени – да се молят за спасението на своите пропили се, но при все това обичани от тях съпрузи, бащи, синове и братя.

hqdefault Наркозависимост Г-н Бисер Божков

(Лекция – беседа в храм „Св. Петка” - Пловдивска митрополия, 07.06.2013 г.)

Ваши Благоговейнства,

Боголюбиви братя и сестри,

Уважаеми колеги и преподаватели от Катедрата по Теология в Пловдивския университет,

hqdefault Наркозависимост Г-н Бисер Божков

(Лекция – беседа в храм „Св. Петка” - Пловдивска митрополия, 07.06.2013 г.)

 

 

 

 

Ваши Благоговейнства,

Боголюбиви братя и сестри,

Уважаеми колеги и преподаватели от Катедрата по Теология в Пловдивския университет,

 

Ще започна с това, че когато работих по дипломната си работа (магистърска теза) в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” на тема: „Опасността за обществото от окултните практики в съвременния свят”, не засегнах подробно темата за наркоманията, която е окултна мистична практика още в древността. Затова ще се опитам накратко да очертая тази съществена връзка между окултизма, наркотиците и наркоманията, които са грях на отделната личност и грях на обществото.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре