Събития, посветени на семейството

98384.p.jpg?0 Събития. посветени на семействотоВ неделния ден десетки хиляди французи излязоха на улицата, за да протестират срещу готвения от кабинета на президента Франсоа Оланд законопроект, целящ легализирането на еднополовите бракове, съобщава ИТАР-ТАСС. Законопроектът, който трябва да бъде внесен за обсъждане в парламента в края на месеца, предлага следната промяна на определението брак в Гражданския кодекс на страната: „бракът е съюз, сключен между двама души от различен или от един пол”. Като следствие от това ще стане възможно осиновяването на деца от еднополови двойки, включването на „знания” за такива съюзи в учебниците на децата, семейните консултации, базите данни и пр.

81397.p.jpg?0 Събития. посветени на семействотоРуската патронажна служба „Милосърдие” обяви, че набира желаещи за краткосрочните Курсове за православни детегледачки. Дейността се провежда в рамките на новото направление на службата – помощ за многодетни семейства.

Семейство с 11 деца, например, е немислимо да се справи без странична помощ. Ролята на подготвяните детегледачки ще бъде именно да се занимават с децата, да учат с тях, да участват в игрите им, да ги хранят.

78742.p Събития. посветени на семейството

 

 

 

 

 

Асамблеята на православните епископи във Франция е против преразглеждането на традиционното разбиране за семейството и призовава към мирно разрешаване на конфликта в Сирия.

Според съобщение на Патриархия.ru, в началото на м. октомври в църквата „Св. Стефан” - катедрален храм на Галската митрополия (към Цариградската патриаршия), на поредното заседание на Асамблеята на православните епископи във Франция, с участието на Корсунския епископ Нестор, е прието официално комюнике по два горещи въпроса: кризата в Сирия и преразглеждането на традиционното разбиране за семейството.

По първия въпрос православните архиереи изразяват тревогата си от задълбочаването на кризата в Сирия и заявява солидарността и молитвената си подкрепа на Антиохийската православна църква. Асамблеята призова световната общественост да положи всички усилия за мирното разрешаване на кризата в тази близкоизточна страна, така че привържениците различни религии, живеещи в Сирия, да пребивават в мир помежду си и свободно да изповядват вярата си.

Православните йерарси засегнаха и темата за крайно либералния законопроект за преразглеждане на понятието брак, обсъждан активно от френското правителство. Те напомниха, че християнската концепция за брака има богословска и историческа основа, изключваща признаването на еднополови съюзи, и подкрепиха традиционната институция на семейството.

Асамблеята на православните епископи във Франция планира в скоро време да публикува подробно изложение на основите на православното разбиране за брака, както това направи Католическата църква.

Следващото заседание на Асамблеята е насрочено за 16 ноември 2012 г.

72781.p.jpg?0 Събития. посветени на семействотоКъм Центъра за семейството и жените в Киев ще бъде въздаден първият в света музей на семейството, съобщава сайтът на доброволческото движение „Молодость неравнодушна”.

Създаването на музея цели да пропагандира семейните ценности, изграждането на духовно и физически здраво семейство.

С пълен ход върви подготовката на финала на IХ Общоруски кинофестивал
на късометражните филми „СЕМЬЯ РОССИИ” („Руското семейство”),  което през 2012 година ще се състои от 13 до 17 май в столицата на Източен Сибир – град Иркутск.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре