Будизъм, индуизъм и др.

IMG_9849 Будизъм

С молитва към Светия Дух - да дойде и да се всели в нас, като ни очисти от всяка сквернота и да спаси нашите души, започна вчерашната беседа на тема „Смехът като сектантска "терапия" в йога и в протестантизма“ в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47) в столицата. Събитието се провежда с благословението на иконом Александър Георгиев, председател на храма.

206798.p БудизъмПирейският митрополит е изпратил до храмовете на епархията си послание относно окултната практика на индуизма – йога, пише Romfea.

„Възлюбени в Господа братя и сестри, възлюбени в Господа чеда!

206512.p БудизъмСв. Синод на Еладската православна църква излезе със заявление по повод провъзгласения от ООН „Всемирен ден на йога“, който ще се отбелязва ежегодна на 21 юни, съобщава сайтът Седмица.Ru.

IMG_9812 Будизъм

По повод обществената реакция на тазгодишната матура по български език и литература за 12 клас, в която бяха включени като изпитен материал текстове и въпроси върху системата йога, в столичното читалище „Антон Страшимиров“ (кино „Влайкова“) се проведе лекция-беседа на тема: Изкушението йога в православна България“.

Организатор беше християнското сдружение „Православна общност“. Водещите прот. Сергей Павлов от храм „Св. вмчк Мина“, жк Модерно предградие и отец Георги Спасов, служещ в храмовете „Св. Петка Самарджийска“ в центъра на София и „Св. Николай Чудотворец“ в гр. Бухово, направиха кратък исторически обзор на възникването на йога.

 

yoga_fdg БудизъмАвтор: йеромонах Серафим (Роуз)

Всички богове на народите са идоли (Псалом 95:5)

В основата на тази глава е опитът на една жена, която е увлечена от индуизма още докато посещавала гимназия в римокатолически женски манастир. Това ѝ увлечение продължава двадесет години, докато накрая, по благодатта Божия, тя се обърнала към православната вяра и завършила своето търсене на истината в лоното на Руската православна църква. Днес тази жена живее на Западното крайбрежие. Нека думите ѝ послужат на онези православни християни, които сега се изкушават или вече са последвали „либералните“ теолози, появили се дори в Православната църква. В отговор на неоезическата атака, насочена срещу Църквата Христова, те водят „диалог“ с езическите мъдреци и се присъединяват към поклонението на езическите богове.

1. Съблазните на индуизма

Когато бях едва шестнадесетгодишна, в живота ми се случиха две неща, които предопределиха посоката му. От една страна, започнах да уча в гимназия към доминиканския римокатолически женски манастир в Сан Рафаел (Калифорния) и така за първи път се докоснах до християнството. От друга страна, през същата година се запознах и с индуизма в лицето на един индуски монах – свами, който скоро стана мой гуру.

1412058111_image001 БудизъмДО ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ

МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА
С О Ф И Я

   Уважаеми господин Министър,

   Обръщаме се към Вас във връзка с матурата по български език и литература за 12 клас (2014-2015 уч. г.), в която бяха включени като изпитен материал текстове, представляващи прецедент за нашето образование. Прецедент, който ние, родителите, смятаме за недопустим и не можем да отминем с безразличие и мълчание.

zx350c_857524 Будизъм
Срещата ще се състои въпреки възражениеята от страна на Пекин

Read more: dnevnik.bg Свят

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре