138677.p.jpg?0 Всемирното Православие - ЧУДО ПРИЖИВЕ СЪС СВ. ЙОАН ШАНХАЙСКИВ Шанхай преподавателката по пеене Анна Петровна Лушникова учила владика Йоан правилно да диша и правилно да произнася думите, и така му помогнала да си подобри дикцията. В края на всеки урок владиката ѝ заплащал 20 долара.

Веднъж, по време на войната, през 1945 г. тя била тежко ранена и попаднала във френска болница. Чувствайки, че през нощта може да умре, Анна Петровна започнала да моли сестрите да повикат владика Йоан, за да я причасти. Сестрите отказали, тъй като заради военното положение вечер затваряли болницата. Още повече, че през тази нощ имало силна буря.

Анна Петровна силно настоявала и викала владикатаИзведнъж около 11 часа вечерта в стаята се появил епископ Йоан. Не вярвайки на очите си, А. П. попитала владиката сън ли е това или той действително е дошъл при нея. Владиката се усмихнал, помолил се и я причастил. След това тя се успокоила и заспала. На следващата сутрин почувствала, че е здрава. Никой не вярвал на А.П, че владиката я е навестил през нощта, тъй като болницата била плътно заключена. Но съседката по стая потвърдила, че също е видяла епископ Йоан. Най-вече всички били поразени, че под възглавницата на Анна Петровна намерили 20-доларова банкнота. Така владиката оставил веществено доказателство за този невероятен случай.