ViaDolorosa Всемирното Православие - ДОКУМЕНТАЛНАТА ПОРЕДИЦА „ПЪТ КЪМ ГОЛГОТА” СЕ ЗАВРЪЩА НА 15. НОЕМВРИЗа първи път след 10 ноември 1989 г. документален сериал (2000 – 2002 г.) изследва съдбите на 31 духовници – жертви на комунистическия терор (след 9 септември 1944 г.) в 70 отделни части – за всекиго по няколко. В интернет пространството и досега, особено в YouTube, има качени отделни филми от поредицата, но те са малко на брой, не подредени и не дават пълна представа за тогавашните трагични събития.

Трудно, години наред, но успяхме да съберем и съхраним тази хроника за поколенията и след нас (по книгите съвременните мъченици и изповедници за Христовата вяра на монахиня Валентина Друмева, в схима Възкресия – б.р.). Защото историята трябва да се забрави и да простим, но преди това е добре да я прочетем и знаем.

       Започваме качването на поредицата в YouTube от 15 ноември, всяка вечер от 18 ч., и продължаваме във всичките дни от седмицата (без съботните вечери) до 20 декември т. г., за да ви припомняме съдбите на всеки един от тези неканонизирани още новомъченици за вярата. А за онези, които ще отложат гледането за по-нататък, сме подготвили кратки биографични резюмета. Всяка вечер ще поместваме линкове към филмите или ще ги търсите в моя канал в YouTube – „Студио Вяра Филм” под заглавие (за да се отличават от предишни качвания) - „НовоМъченици :ПЪТ към Голгота – Отец Петър Дивизиев” (примерно) - 1, 2 и 3 част. Още малко търпение.