МАРТИН РАЛЧЕВСКИ. ПЪТ КЪМ СЕБЕ СИ

martin_ralchevski МАРТИН РАЛЧЕВСКИ. ПЪТ КЪМ СЕБЕ СИ

 

IMG_9533 МАРТИН РАЛЧЕВСКИ. ПЪТ КЪМ СЕБЕ СИЦитатът е от разказа „Емигрант” – последния в сборника със същото име. Разказите са писани в Екситър, Англия, където Мартин Ралчевски (1974 г.) живее със семейството си, но духом непрекъснато е в най-чудната земя на света – България, с нейния отруден и добър народ.

 

Grab+Emigrant МАРТИН РАЛЧЕВСКИ. ПЪТ КЪМ СЕБЕ СИ

"Родината е тук, а аз съм някъде там. Далече. И като много други емигранти не знам правилния път.

Не го знам, но обичам. Обичам тази чудна земя и този отруден и добър народ. Моя народ. Единствения!"

Мартин Ралчевски

Izmama%252C%2Bkorica МАРТИН РАЛЧЕВСКИ. ПЪТ КЪМ СЕБЕ СИ

Авторът е роден през 1974 г. в София. Автор е на дисертационен труд по теология, на пет издадени романа и на около 40 статии в различни вестници. Живее в Англия.

Наскоро излезе от печат ''Измама'' – последният му роман.

Тази роман е посветен на поредицата събития, които неотдавна попариха обществото ни с жестокостта си и бяха актуална новина за около месец, но после постепенно бяха забравени. Става дума за публичните самоубийства, които станаха в София, а и в други градове на страната през пролетта на 2013 година, но те продължават и до днес. Всеки помни как хората се палеха, бесеха, скачаха от високо и прочее.

111891 МАРТИН РАЛЧЕВСКИ. ПЪТ КЪМ СЕБЕ СИ

Романът ще бъде презентиран  на 07.11., четвъртък, от 18.30 ч . в книжарница Хеликон България, бул "Цар Освободител" 4.

Книгата ще представи т-н Калин Терзийски.

Четиригодишната дъщеря на Борис и Кристина пострадва тежко при игра. Необходима е сложна операция. Сумата обаче е твърде висока. Притиснат от спешността на ситуацията Борис избира най-страшното. За да плати операцията той решава да търгува живота си!

IMG_7717 МАРТИН РАЛЧЕВСКИ. ПЪТ КЪМ СЕБЕ СИ

Атанас Ралчевски (бащата), авторът Мартин Ралчевски и д-р Десислава Панайотова

За да присъства лично на представянето на четвъртия си роман „30 паунда”, авторът Мартин Ралчевски (роден през 1974 г.) прелетя три хиляди километра. През последните няколко години той живее със семейството си в Англия и сам е стигнал до мъчителното прозрение каква духовна пустиня представлява всъщност бленуваната от мнозина българи Западна Европа. Книгата е издадена от изд. „Сиела”, в чиято книжарница в подлеза при Софийския университет „Св. Климент Охридски” се състоя събитието. Романът беше представен от богослова д-р Десислава Панайотова.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре